Thuisbegeleiding

Heeft u wel eens het gevoel dat u de grip op het dagelijks leven lijkt te verliezen? Loopt het thuis niet helemaal naar wens? Dan is het fijn als thuisbegeleiding helpt (weer) structuur te krijgen in het dagelijks leven door te ondersteunen en te activeren. De hulp is gericht op het hele gezin. Thuisbegeleiding helpt rust, ruimte en regelmaat te bieden.

Met thuisbegeleiding krijgt u het vertrouwen en overzicht snel terug. Doelgericht en praktisch gaat u met thuisbegeleiding aan de slag. Dit kan gericht zijn op het aanbrengen van structuur in de dag of het leggen of herstellen van sociale contacten. Ook hulp bij opvoeding is mogelijk, want opvoeden is niet altijd makkelijk. Thuisbegeleiding helpt bij het vergroten van de opvoedingsvaardigheden en hoe opvoeding, verzorging en huishouding kan worden gecombineerd. Soms is een gesprek al voldoende, andere keren gaat de thuisbegeleider met u mee naar een instantie of helpt u met de admini­stratie. In kleine stappen werkt u samen aan verbetering van uw situatie.

Bekijk hier de folder

Hoe werkt Thuisbegeleiding?
Thuisbegeleiding komt bij u thuis, u hoeft hiervoor de deur niet uit. U gaat met thuisbegeleiding in gesprek over uw vragen. U maakt samen een plan en gaat ook samen aan de slag. Dus niet alleen praten, maar ook doen! De thuisbegeleider sluit aan op wat u zelf kunt, onderzoekt met u de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit uw eigen omgeving. De begeleiding vindt plaats vanuit een respectvolle en betrouwbare benadering. Thuisbegeleiding leert u allerlei praktische vaardigheden door te laten zien hoe u iets kunt aanpakken en door samen te oefenen. U zet concrete stappen en ervaart dat er echt iets gebeurt en verandert.

Hoe komt u in aanmerking voor thuisbegeleiding?
Thuisbegeleiding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. Om voor thuisbegeleiding in aanmerking te komen kunt u contact opnemen met:

  • Doen! in Noordoostpolder, doen@noordoostpolder.nl
  • het CJG-team, info@cjgsteenwijkerland.nl en WMO loket in Steenwijkerland,
  • Maatschappelijk werk op Urk, amwurk@zorggroep-onl.nl

U betaalt voor Wmo-zorg vaak een eigen bijdrage.