Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt verschillende vormen van dagbesteding vanuit Talma Hof in Emmeloord. Wij bieden hier zowel dagbesteding met als zonder behandeling.

Het Nieuwe Tij
Als u op jonge leeftijd kampt met dementie kunt u terecht in Het Nieuwe Tij. Mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar staan vaak nog midden in het leven, ze werken en zijn actief. Bij Het Nieuwe Tij wordt vooraf geen programma vastgesteld, maar wordt vanuit een specifieke vraag bekeken waar op dat moment behoefte aan is.

De Kruidenhof
Mensen die een lichamelijke beperking hebben, lijden aan ziekten als de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose, te maken hebben gehad met een herseninfarct of hersenbloeding, een ongeval of operatie voor een nieuwe heup of knie kunnen terecht in De Kruidenhof. Hier worden in overleg met u, uw partner en/of mantelzorger en eventueel de collega’s van de wijkverpleging activiteiten en zorg aangeboden. De activiteiten worden in groepsverband of individueel aangeboden in een veilige en sfeervolle omgeving, waarbij het sociale aspect een grote rol speelt.

Ook voor mensen met een vorm van dementie en/of psychosociale problemen is er een plaats in De Kruidenhof. Bij de verschillende activiteiten wordt veel aandacht besteed aan het geheugen en het in stand houden en verbeteren van functies en vaardigheden. Ook is er veel aandacht voor bewegen met het programma ‘Fit voor jong en oud’.

DagActiviteitenGroep (DAG) Steenwijkerland
De DAG biedt professionele begeleiding aan ouderen die thuis wonen. Zij kunnen zeven dagen per week terecht in Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Het doel is om ouderen structuur en activiteiten aan te bieden die passen binnen hun mogelijkheden en waar ze plezier aan beleven. Dat kan in groepsverband zijn of individueel. Ook is het sociale aspect van belang. Deelname aan de DAG geeft de mantelzorgers wat lucht.

Waardevolle invulling van uw dag
Als u gebruik maakt van dagbesteding, gaan we uit van uw wensen en mogelijkheden, het gaat om een invulling van de dag die voor u de moeite waard is en waar u plezier in heeft. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u gebruik maken van advies en deskundigheid van professionals en specialisten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een specialist ouderen geneeskunde, fysiotherapeut, psycholoog of verpleegkundige met een specifieke specialisatie. Bij de dagbesteding vinden we het belangrijk om bij uw ziektebeeld, de specifieke zorg en dagbesteding aan te bieden die u nodig heeft en die bij u past.

Meer informatie?
Wilt u gebruik maken van dagbesteding? Of heeft u een vraag? Neem dan contact op met:
Het Nieuwe Tij via (0527) 72 57 88
De Kruidenhof via (0527) 72 57 87