Schuldhulpverlening

Bent u het overzicht op uw financiën kwijt? Groeien de rekeningen u boven het hoofd en kunt u van de financiële zorgen niet meer slapen? Of wilt u juist leren om schulden te voorkomen en uw administratie op orde te houden? Weet u niet op welke tegemoetkomingen en voorzieningen u een beroep kunt doen?

Het maatschappelijk werk kan u helpen met het op orde brengen en houden van uw administratie. Mochten de schulden te hoog zijn opgelopen, dan verwijzen wij u naar de GKB (Gemeentelijke Krediet Bank) of Hulp en steun (voor inwoners van Urk). Indien u daar prijs op stelt, houden we tijdens de GKB-schuldenregeling met u contact om samen met u de voortgang te bewaken en om in de toekomst schulden te voorkomen.

Soms is het ook nodig naar problemen te kijken die of het ontstaan van de schulden hebben veroorzaakt (bijvoorbeeld werkloosheid) of door de schulden zijn ontstaan (bijvoorbeeld spanningen in de relatie met uw kinderen). De maatschappelijk werker zal u bijstaan om deze problemen te verhelpen.