Kinderen en jongeren

Maatschappelijk werk biedt ook hulp aan kinderen en jongeren tot 23 jaar bij het omgaan met of oplossen van verschillende problemen. Heb je bijvoorbeeld vragen of problemen op het gebied van vriendschappen, relaties en seksualiteit, ouders, school of studie, werk of werkloosheid, huisvesting, geldzaken, politie en justitie, alcohol en drugs, gokverslaving of discriminatie, dan kun je je melden bij het maatschappelijk werk.

Je kunt dan alleen in gesprek gaan met een maatschappelijk werker of samen met anderen (bijvoorbeeld een ouder of mentor). Soms zijn een paar gesprekken genoeg, soms is een training sociale vaardigheden of een groep (bijvoorbeeld voor kinderen van gescheiden ouders) de beste aanpak voor jouw probleem. En als het maatschappelijk werk je echt niet kan helpen, zorgen zij ervoor dat je bij een andere organisatie of instantie de juiste hulp krijgt.

Wanneer deze 'drempel' te hoog is, kun je ondersteuning krijgen via 'Klik voor hulp'. Op deze manier kun je anonieme hulpverlening vragen van het maatschappelijk werk via internet.