Welzijn

Het gaat bij het wonen in een verzorgingshuis niet alleen om de woonruimte, de zorgverlening en de maaltijd. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt! U bepaalt in Zonnewiede zelf uw dagindeling.

Maaltijden
Lekker eten is belangrijk en daarom wordt in Zonnewiede veel aandacht besteedt aan de maaltijden. In Zonnewiede kan u op uw appartement eten of in gezamenlijkheid.

Activiteiten
Zonnewiede organiseert dagelijks met hulp van vele vrijwilligers activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Dat kunnen groepsactiviteiten zijn of individuele activiteiten. U kunt bijvoorbeeld samen met andere bewoners eten, koffiedrinken, handwerken, lezingen en bijbelmeditatie bijwonen, zingen, computeren, biljarten, bingo spelen, film kijken en nog veel meer. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd, bijvoorbeeld naar de Orchideeënhoeve, varen over ’t Wiede, museabezoek, concertbezoek, toneelvoorstellingen, tentoonstellingen en Gieterse evenementen. U bepaalt altijd zelf of u ergens aan mee wilt doen.

Wonen in Zonnewiede wordt zoveel mogelijk op uw wensen ingericht. Een groot aantal vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde!

Huisdieren
U kunt uw huisdier meenemen naar Zonnewiede als uw persoonlijke situatie en de omstandigheden dit toelaten.

Diensten
In Zonnewiede vindt u een winkeltje waar u uw dagelijkse levensbehoeften kunt aanschaffen. Ook is er een kapsalon en een pedicure in het huis aanwezig. De tandarts en de fysiotherapeut hebben praktijk in het gebouw en de opticien, audicien en schoonheidsspecialist zijn regelmatig in Zonnewiede te vinden en op afspraak te bezoeken. Zonnewiede beschikt over een bibliotheek en een royale leestafel. Als u een verjaardag wilt vieren of een feestje wilt geven dan heeft Zonnewiede een aantal ruimten die u kunt huren. De catering kunnen wij voor u verzorgen. Bij de medewerkers van de receptie kunt u voor alle informatie terecht.

Vervoer
Als u ergens heen wilt, kunt u gebruik maken van het cliëntenvervoer. Dat wordt verzorgd door de Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze stichting hanteert dezelfde tarieven als de Regiotaxi en er mag gratis een begeleider mee. Ook maakt Zonnewiede veel gebruik van de Stichting Aangepast Vervoer In Brederwiede (Stavib). De medewerkers van de receptie helpen u graag verder.

Radio en TV
Ieder appartement heeft een zogenoemde CAI-aansluiting, die is aangesloten op het eigen interne kabelnet van Zonnewiede. Via dit kabelnet kunt u alle reguliere zenders en de huiskabelkrant ontvangen. De huiskabelkrant informeert u over het actuele activiteitenprogramma, het menu en andere nieuwtjes.

Telefoon
U heeft in uw appartement een telefoonaansluiting. Het huis beschikt over een eigen telefooncentrale, waarbij uw telefoonnummer is gekoppeld aan uw appartement. Als u naar Zonnewiede verhuist, krijgt u een nieuw telefoonnummer.

Rookbeleid
Zoals in alle openbare gebouwen mag ook in Zonnewiede in de algemene ruimten niet worden gerookt. Uiteraard is roken in uw eigen appartement toegestaan. Het kan gebeuren dat het brandalarm afgaat als meerdere mensen tegelijkertijd in uw appartement roken.