Welzijn

Het gaat bij het wonen in een verzorgingshuis niet alleen om de woonruimte, de zorgverlening en de maaltijd. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. U bepaalt in Wittesteijn zelf uw dagindeling.

Maaltijden
Lekker eten is belangrijk en daarom wordt in Wittesteijn veel aandacht besteedt aan de maaltijden. In Wittesteijn heeft u de keuze uit verschillende gerechten en u kunt ervoor kiezen om samen met andere bewoners te eten of de maaltijd in uw appartement te nuttigen. Gastvrijheid staat voorop en dus kunnen ook (uw) gasten mee-eten. Als mensen mee willen eten dan kunt u dat, bij voorkeur, een dag van tevoren aangeven, zodat rekening gehouden kan worden met hun komst.

Activiteiten
Wittesteijn is een actief huis waar veel te doen is. U kunt bijvoorbeeld samen met andere bewoners koffiedrinken, handwerken, een kerkdienst bezoeken, zingen, biljarten, bingo spelen en nog veel meer. U bepaalt altijd zelf of u ergens aan mee wilt doen. Wonen in Wittesteijn wordt zoveel mogelijk op uw wensen ingericht. In samenwerking met de Groenhorst Praktijkschool is een kassenproject gestart in de binnentuin van Wittesteijn. Bewoners kunnen hier een handje helpen en met groen bezig zijn. Een groot aantal vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde. Zij ondersteunen de medewerkers en maken gezellige activiteiten mede mogelijk.

Huisdieren
U kunt uw huisdier meenemen naar Wittesteijn. Voorwaarde is wel dat u er zelf voor kunt zorgen en dat er geen overlast ontstaat. Wittesteijn is het enige verzorgingshuis in de polder met een ‘huishond’. James is vaak aanwezig en deze Golden Retriever heeft een eigen slaapplek op de binnenplaats van het huis. Maar de allemansvriend brengt ook veel tijd door in de gezamenlijke ruimte.

Diensten
Wittesteijn beschikt over een winkel en in het verzorgingshuis is een kapsalon gevestigd. Geregeld zijn ook de pedicure, de opticien en audicien in het huis te vinden. Wittesteijn beschikt over een bibliotheek en er is regelmatig een kerkdienst. Ook is het mogelijk een logeerkamer te reserveren. Wilt u een verjaardag vieren of een feestje geven dan beschikt Wittesteijn over een aantal ruimtes die u kunt huren. Als u wilt kunnen wij de catering verzorgen. Wittesteijn beschikt tevens over een eigen huisblad waar alle laatste nieuwtjes en aankondigingen te vinden zijn. De receptie is dé vraagbaak van het huis. Hier kunt u voor alle informatie terecht en ook uw post afgeven.

Vervoer
Als u ergens heen wilt, kunt u gebruik maken van het cliëntenvervoer. Dat wordt verzorgd door de Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze Stichting hanteert dezelfde tarieven als de Regiotaxi en er mag een begeleider gratis mee.

Telefoon
Wittesteijn beschikt over een eigen telefooncentrale en u krijgt dus een nieuw, aan uw appartement gekoppeld, telefoonnummer.

Radio en TV
Ieder appartement is aangesloten op het eigen interne kabelnet van Wittesteijn. Via dit kabelnet kunt u alle reguliere zenders en de huiskabelkrant ontvangen. De huiskabelkrant informeert u over het actuele activiteitenprogramma, het menu en andere nieuwtjes.

Rookbeleid
Zoals in alle openbare gebouwen mag ook in Wittesteijn in de algemene ruimten niet gerookt worden. Uiteraard is roken binnen uw eigen appartement wel toegestaan. Het kan gebeuren dat het brandalarm afgaat als meerdere mensen tegelijkertijd in uw appartement roken.