Welzijn

Uw welbevinden staat bij Talma Hof centraal, er is veel aandacht voor uw wensen. Steeds meer wordt in Talma Hof in kleine groepen gewoond, waarbij de huiskamer huiselijk en zo mogelijk met eigen meubels wordt ingericht. Cliënten helpen mee in de huiskamer en leven, zoveel als het kan, zoals ze ook voor hun verhuizing naar Talma Hof deden. Iedere afdeling is daardoor anders en heeft een eigen daginvulling en dagritme. Bezoek is altijd welkom. Vaste bezoektijden zijn er niet in Talma Hof, maar natuurlijk staat uw welzijn opnieuw voorop en mag het u niet belasten.

Activiteiten
De activiteitenbegeleiding organiseert, met ondersteuning van vrijwilligers, tal van activiteiten. Er zijn individuele activiteiten en groepsactiviteiten gerelateerd aan hobby’s. Talma Hof beschikt over verschillende verenigingen, zoals de klassieke muziekochtend, zang, de creatieve inloop en de tekeninloop. Daarnaast zijn er geregeld grote activiteiten in de Brink. Ook kunt u in Talma Hof boeken lenen en zijn er kerkdiensten. In de gezamenlijke huiskamers staan een radio en een televisie. Een groot aantal vrijwilligers is binnen Talma Hof van onschatbare waarde. Zij ondersteunen de medewerkers en maken gezellige activiteiten voor de cliënten mogelijk.

Diensten
Talma Hof biedt tal van diensten. U kunt denken aan de aanwezigheid van een kapsalon, pedicure, winkel, cateringservice, cliëntenvervoer en andere voorzieningen. De receptie vormt een centraal punt. Daar kunt u terecht met uw vragen, u kunt uw post afgevenen of vervoer reserveren.

Maaltijden
Lekker eten is belangrijk. Daarom wordt in Talma Hof veel aandacht besteed aan de maaltijden. Wilt u laat of vroeg ontbijten? Wat eet u graag? Het zijn vragen die vooraf
worden doorgesproken. U krijgt een keuzemenu, zodat u uw voorkeur kunt aangeven. Uw partner of familie kan desgewenst tegen betaling mee-eten. Natuurlijk wordt rekening
gehouden met een mogelijk dieet.

Cliëntenvervoer
Als u ergens heen wilt, kunt u gebruik maken van het cliëntenvervoer. Reserveren kan bij de receptie en op de afgesproken tijd staat de chauffeur voor u klaar om u weg te brengen en weer op te halen. Het vervoer wordt verzorgd door de Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze stichting hanteert dezelfde tarieven als de Regiotaxi en er mag een begeleider gratis mee.

't Kompas
In ’t Kompas zijn in de huiskamers en activiteitenruimte ’t Anker vergelijkbare activiteiten te vinden. Ook daar zijn die zowel individueel als in groepen georganiseerd.

De Schakel
In De Schakel staat reactivering en dus de behandeling centraal. Het is de bedoeling dat u na bijvoorbeeld een operatie of een hersenbloeding revalideert en zo snel mogelijk weer zelfstandig kunt wonen. Omdat een verblijf in De Schakel kortdurend is, zult u merken dat hier minder aandacht besteed wordt aan uw woon- en welzijnswensen. Maar natuurlijk zult u ook daar prettig verblijven, en krijgt u er uitmuntende zorg en alle aandacht. In De Schakel zijn de activiteiten vooral gericht op het herwinnen van zelfstandigheid en de terugkeer naar huis.