Welzijn

Het gaat bij het wonen in een verzorgingshuis niet alleen om de woonruimte, de zorgverlening en de maaltijd. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. U bepaalt in Nieuw Clarenberg zelf uw dagindeling.

Maaltijden
Lekker eten is belangrijk en daarom wordt in Nieuw Clarenberg veel aandacht besteedt aan de maaltijden. Nieuw Clarenberg heeft een eigen restaurant waar u dagelijks kunt kiezen uit verschillende gerechten. U wordt, in een gezellige omgeving, bediend aan uw tafel. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw warme maaltijd in uw appartement te eten. Ook gasten kunnen, tegen betaling, mee-eten in het restaurant. Daarnaast is er een Grand Café waar u in een gezellige omgeving iets kunt drinken of iets kunt nuttigen van de kleine kaart.

Activiteiten
Uw welzijn een belangrijk onderdeel van het Zorgleefplan. Het gaat bij het wonen in een woonzorgcentrum niet alleen om de woonruimte, de zorgverlening en de maaltijd. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. Nieuw Clarenberg organiseert dagelijks activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Dat kunnen groepsactiviteiten zijn, maar ook zijn er individuele activiteiten mogelijk. U kunt bijvoorbeeld samen met andere bewoners eten, koffiedrinken, handwerken, een Bijbellezing bezoeken, zingen, computeren in het Internetcafé, biljarten, bingo spelen en nog veel meer. Ook zijn er geregeld filmvoorstellingen of is er toneel. Jaarlijks brengt Nieuw Clarenberg een bezoek aan het corso, wordt er aandacht besteed aan landelijke feestdagen en een groot aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de bewoners mee kunnen doen aan de Avondvierdaagse. De kabelkrant informeert u over alles wat er in en om het huis gebeurt.

Wonen in Nieuw Clarenberg wordt zoveel mogelijk op uw wensen ingericht. Een groot aantal vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde. Zij ondersteunen de medewerkers en maken veel activiteiten mede mogelijk.

Huisdieren
Als u een huisdier heeft, dan kunt u die meenemen op voorwaarde dat u er zelf voor kunt zorgen en dat er geen overlast ontstaat.

Diensten
In Nieuw Clarenberg vindt u een winkeltje waar u de dagelijkse levensbehoeften kunt aanschaffen. Ook is er een kapsalon en een pedicure. De tandarts en de fysiotherapeut hebben praktijk in het gebouw. De opticien, audicien en schoonheidsspecialist zijn regelmatig in Nieuw Clarenberg te vinden en op afspraak te bezoeken. Nieuw Clarenberg beschikt over een bibliotheek en leestafel. Als u een verjaardag wilt vieren of een feestje wilt geven, dan heeft Nieuw Clarenberg een aantal ruimtes die u kunt huren. De catering kunnen wij voor u verzorgen. De receptie is dé vraagbaak van het huis. Hier kunt u voor alle informatie terecht.

Vervoer
Als u ergens heen wilt kunt u gebruik maken van het cliëntenvervoer. Dat wordt verzorgd door de Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De stichting hanteert dezelfde tarieven als de Regiotaxi en er mag gratis een begeleider mee. Ook maakt Nieuw Clarenberg veel gebruik van de Stichting Aangepast Vervoer In Brederwiede (Stavib). Stavib verzorgt vervoer tegen een laag tarief.

Radio en TV
Ieder appartement heeft een zogenaamde CAI-aansluiting die is aangesloten op het eigen interne kabelnet van Nieuw Clarenberg. Via dit kabelnet kunt u alle reguliere zenders en de huiskabelkrant ontvangen. De huiskabelkrant informeert u over het actuele activiteitenprogramma, het menu en andere nieuwtjes.

Telefoon
U heeft in het appartement een telefoonaansluiting. Het huis beschikt over een eigen telefooncentrale, waarbij uw telefoonnummer is gekoppeld aan uw appartement. Als u naar Nieuw Clarenberg verhuist, krijgt u dus een ander telefoonnummer.

Rookbeleid
Zoals in alle openbare gebouwen mag ook in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in de algemene ruimten niet gerookt worden. Roken binnen uw eigen appartement is wel toegestaan. Het kan gebeuren dat het brandalarm afgaat als meerdere mensen tegelijkertijd in uw appartement roken.