Welzijn

Het gaat bij het wonen in een woonzorgcentrum niet alleen om de woonruimte, de zorgverlening en de maaltijd. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. U bepaalt in Woonzorgcentrum Hof van Smeden zelf uw dagindeling.

Maaltijden
Lekker eten is belangrijk en daarom wordt in Hof van Smeden veel aandacht besteedt aan de maaltijden. Hof van Smeden heeft een eigen restaurant waar u dagelijks kunt kiezen uit verschillende gerechten. U wordt, in een gezellige omgeving, bediend aan uw tafel. U kunt uw warme maaltijd zowel tussen de middag als ’s avonds gebruiken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw warme maaltijd in uw appartement te eten. U kunt gezellig zitten in het Grand Café, in restaurant De Smidse en, bij goed weer, op de twee buitenterrassen. Behalve maaltijden beschikt Hof van Smeden ook over een kleine kaart waarvan u, gedurende openingstijden, kunt bestellen.

Gastvrijheid staat voorop en dus kunnen ook gasten, tegen een geringe vergoeding, eten in het restaurant of genieten van een hapje of een drankje in het Grand Café. Als gasten mee willen eten dan kunt u dat, bij voorkeur, een dag van te voren aangeven, zodat rekening gehouden kan worden met uw komst.

Activiteiten
Hof van Smeden is een actief huis waar veel te doen is. U kunt bijvoorbeeld samen met andere bewoners koffiedrinken, handwerken, een kerkdienst bezoeken, zingen, sporten, computeren, biljarten, bingo spelen en nog veel meer. Ook zijn er geregeld filmvoorstellingen en thema-avonden. U bepaalt altijd zelf of u ergens aan mee wilt doen. Wonen in Hof van Smeden wordt zoveel mogelijk op uw wensen ingericht. Een groot aantal vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde. Zij ondersteunen de medewerkers en maken gezellige activiteiten mede mogelijk.

Huisdieren
U kunt uw huisdier meenemen naar Hof van Smeden. Voorwaarde is wel dat u er zelf voor kunt zorgen en dat er geen overlast ontstaat.

Diensten
In Hof van Smeden is een winkel gevestigd en is ook een kapsalon aanwezig. Geregeld zijn de pedicure, de opticien en audicien in het huis te vinden. Hof van Smeden beschikt over een bibliotheek, u kunt gebruik maken van een computer en er wordt regelmatig een kerkdienst gehouden.

Wilt u een verjaardag vieren of een feestje geven, dan beschikt Hof van Smeden over een ruimte die u kunt huren. Wij verzorgen graag de catering voor u. Het is ook mogelijk een verjaardagsarrangement te bespreken in de Orangerie. Dat is een gezellige ruimte op de binnenplaats van het appartementencomplex Smedenpoort. Hof van Smeden brengt tevens een eigen ‘Hof van Smeden Journaal’ uit, waarin alle laatste nieuwtjes en aankondigingen te vinden zijn. Hof van Smeden heeft beperkte logeermogelijkheden voor gasten in het huis. De receptie is dé vraagbaak van het huis.

Vervoer
Als u ergens heen wilt, kunt u gebruik maken van het cliëntenvervoer. Dat wordt verzorgd door de Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze Stichting hanteert dezelfde tarieven als de Regiotaxi en er mag een begeleider gratis mee.

Telefoon
U heeft in het appartement uw eigen telefoonaansluiting en u krijgt een nieuw telefoonnummer.

Radio en TV
Ieder appartement is aangesloten op het eigen interne kabelnetwerk van Hof van Smeden. Via dit kabelnet kunt u alle reguliere zenders en de huiskabelkrant ontvangen. De huiskabelkrant informeert u over het actuele activiteitenprogramma. Tevens kunt u hier ook de kerkdienst volgen.

Rookbeleid
Zoals in alle openbare gebouwen mag ook in Hof van Smeden in de algemene ruimten niet gerookt worden. Uiteraard is roken binnen uw eigen appartement wel toegestaan.
Het kan gebeuren dat het brandalarm afgaat als meerdere mensen tegelijkertijd in uw appartement roken.