Kunt u of uw dierbare niet meer thuis wonen of is er tijdelijk opvang nodig? Dan komen er veel vragen op u af. Onze zorgbemiddelaars kunnen u helpen. Zij vertellen u alles over onze mogelijkheden van wonen en zorg in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

We begrijpen dat het een grote stap is om informatie over zorg in te winnen. Daarom komt één van ons bij u thuis om tijdens een laagdrempelig, persoonlijk gesprek alle vragen, wensen en behoeften te inventariseren. Geheel vrijblijvend bekijken we samen wat uw wensen en behoeften zijn. Ieder mens is anders en daardoor is iedere situatie anders. Daarom luisteren we goed. We bespreken wat u nodig heeft en waar. Dat kan thuis zijn of in een woonzorglocatie. We nemen hiervoor de tijd, want het is heel begrijpelijk dat dit met emoties gepaard kan gaan.

Dichtbij huis
Als we op zoek gaan naar een woonzorglocatie, zoeken we in eerste instantie een plek dichtbij huis. Dit voelt vertrouwd en is ook prettig voor uw omgeving. Als we samen een goede plek vinden, maken we een afspraak voor een bezoek. Tijdens dit bezoek proeven we de sfeer, bekijken we het huis en spreken we met een verzorgende. Wanneer er niet direct plek is, wachten we totdat deze vrijkomt. Ondertussen houden we contact. U kunt van ons tijdelijke zorg thuis of overbruggingszorg krijgen. Als we de verhuizing kunnen starten, zorgen we dat u goed wordt opgevangen. We willen graag dat de weg naar het verpleeghuis of kleinschalig wonen zo soepel mogelijk verloopt, want het is niet niks. We begeleiden u, met uw familie of mantelzorger, zo goed mogelijk naar wonen en zorg. Ons doel is dat u tevreden bent en we een plek vinden waar u zich goed voelt.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Of wilt u weten welke woonvorm het beste bij u of de situatie van uw dierbare past? Neem dan op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 8.30 en 17.00 uur contact op met één van onze zorgbemiddelaars.