Afgelopen woensdag was het feest voor Christina Romkes-Batterink (28). Zij mocht deze dag, samen met haar medestudenten, op de Friese Poort in Emmeloord haar diploma maatschappelijk verzorgende 3IG in ontvangst nemen. “Super blij ben ik! Ik heb het enorm naar mijn zin gehad de afgelopen twee jaar en de studie ging mij best makkelijk af, maar ik vind het ook wel even lekker om die studieboeken aan de kant schuiven en mij helemaal te focussen op mijn werk.”

Twee jaar geleden begon Christina aan de BBL-opleiding voor zij-instromers via Zorggroep Oude en Nieuwe Land. “Zonder enige ervaring in de zorg. Maar daar is deze opleiding juist heel erg geschikt voor. Door de combinatie werken en leren kan je direct aan de slag en kom je er tijdens de opleiding al achter welke vorm van werken in de zorg het beste bij jou past.”

Geen moment spijt
Christina wilde eigenlijk al eerder een baan in de zorg. “Maar toen ik ging trouwen en kinderen kreeg, kwam dat even op een laag pitje te staan. Een aantal jaren later werd ik, vanuit een privé situatie, alsnog gemotiveerd de stap te nemen. En ik heb er geen moment spijt van. Werken in de zorg past echt bij mij.”

Tijdens het eerste jaar van haar opleiding werkte Christina in woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord. Het tweede jaar deed ze ervaring op in de wijkverpleging. “Een enorm verschil. In eerste instantie vond ik de wijkverpleging een beetje saai. Ik was heel erg die lichamelijke verzorging gewend. Binnen de wijkverpleging draait het veel meer om het begeleiden van de cliënt en minder om de handeling. Uiteindelijk heb ik juist in dat sociale stukje mijn uitdaging gevonden.”

Eigen grenzen
Ook op persoonlijk vlak heeft ze veel aan de opleiding gehad. “Ik heb mij de afgelopen twee jaar echt kunnen ontwikkelen. Ik heb geleerd wie ik ben en wat ik wil. Daarnaast durf ik nu veel meer mijn eigen grenzen aan te geven. Zowel op werk als privé.”

Ondanks dat de BBL-opleiding haar makkelijk afging en goed is bevallen, laat Christina voorlopig de studieboeken even gesloten. “Ik ga mij nu lekker focussen op mijn werk. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft me aangenomen op een leuke functie binnen de wijkverpleging in Emmeloord, dus dat gaat helemaal goedkomen. En over een aantal jaren, wanneer de studieboeken me dan uiteindelijk toch weer beginnen te roepen, wil ik voor mijn diploma Verpleegkundige gaan!”

Ook geïnteresseerd?
Op 29 januari zijn er weer twee nieuwe groepen zij-instromers met de BBL-opleiding maatschappelijk verzorgende 3IG gestart. Ben jij ook geïnteresseerd? Zodra we weer met een nieuwe groep gaan starten, staat er een vacature op www.zorggroep-onl.nl. Je kunt je op de pagina Vacatures aanmelden voor een job-alert.

Studenten maatschappelijk verzorgende 3IG nemen diploma in ontvangst.