Ronan van Lingen had deze zomervakantie op het strand van een tropisch oord kunnen liggen, een trekking kunnen maken in Azië of uit kunnen rusten in de Alpen. Niets van dit alles. De HRM-student koos ervoor om vakantiewerk te doen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. “Werken in een gezellige omgeving, ervaring opdoen en ondertussen ook nog een centje bijverdienen. Ik heb het hier prima naar mijn zin!”

De 22-jarige Steenwijker werkt vanaf half juni tot en met september op de afdeling P&O als medewerker Leren & Ontwikkelen. Samen met mede vakantiewerker en collega Lex maakt hij de leeromgeving up to date. Dit is een digitaal registratiesysteem waar onder andere verzorgenden IG en verpleegkundigen kunnen zien in welke verpleegtechnische handelingen zij bevoegd en bekwaam zijn.

Trainingen
“Waar vroeger het aftoetsen van handelingen werd bijgehouden in een boekje, gebeurt dit nu digitaal. Daarnaast kunnen de 1800 medewerkers van ZONL zich er aanmelden voor zo’n 200 verschillende trainingen (e-learnings of klassikale lessen). De nieuwe omgeving is overzichtelijker en draagt bij aan veiligheid”, vertelt hij.

Het overzetten van het systeem ging helaas niet geheel foutloos. Studenten Ronan en Lex passen de correcties die collega’s bij hen aanmelden handmatig aan. “Ik schrijf ook introductieteksten voor de e-learnings. Het aanbod is heel divers; van medicatieveiligheid tot wendbaar aan het werk. Ik hoop dat mensen dankzij mijn teksten worden getriggerd om zich verder te ontwikkelen.”

Ronan woont tegenover het kantoor aan de Meester Zigher Ter Steghestraat in Steenwijk. Toch kwam hij bij toeval bij ZONL terecht. “Ik kwam de vacature tegen via de website van Windesheim, waar ik mijn opleiding volg. Het leek me leuk om te doen. Omdat ik hiervoor stage heb gelopen bij een zorgorganisatie in Friesland had ik al affiniteit met de branche.”

Werken met passie
Werken bij ZONL bevalt hem goed. “Ik vind het mooi dat de mensen hier echt met passie werken. Het draait om de cliënt. Zorgmedewerkers, maar ook de mensen op kantoor, zijn er om mensen te helpen en vinden het belangrijk om zaken goed af te ronden. De sfeer in ons team is goed en laagdrempelig. Er heerst hier allesbehalve een stropdassencultuur.”

“Naast dat het leerzaam is (gestructureerd werken is en blijft een leerpuntje) verdien ik graag wat bij. Mijn stage in Suriname was duur genoeg en wat dat betreft heb ik mijn portie buitenland wel gehad het afgelopen jaar”, lacht hij.

In september gaat Ronan naar het vierde jaar. “Een jaar waarin ik weer voor een paar maanden in de collegebanken zit en ga afstuderen. Na mijn studie hoop ik dat ik een allround HRM functie vind bij een leuk middelgroot bedrijf. Ik vind mijn vak leuk. Het HRM-vak is heel breed. De ene dag houd je sollicitatiegesprekken en de andere dag houd je je bezig met administratieve taken of geef je advies aan het managementteam.”

Meer weten over werken of stagelopen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land? https://www.zorggroep-onl.nl/werken-bij/