Het algemeen maatschappelijk werk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land organiseert een aantal keer per jaar een sociale vaardigheidstraining. Deze training is bestemd voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 uur. De eerste bijeenkomst is op 20 maart 2018 in het Zorggebouw aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord.

De sociale vaardigheidstraining is gebaseerd op de Kids Skills methodiek. Kids Skills stelt kinderen in staat vaardigheden te ontwikkelen op een natuurlijke, speelse manier.

  • Vindt uw kind het omgaan met anderen spannend en niet altijd gemakkelijk?
  • Wordt uw kind wel eens gepest en weet hij/zij niet hoe te reageren?
  • Vindt uw kind het lastig om te vragen of hij/zij mee mag doen?
  • Vindt uw kind het moeilijk om nee te zeggen als een vriendje iets van hem/haar wil lenen?

Samen met andere kinderen leren ze in deze training hoe ze met andere kinderen om kunnen gaan en hoe ze op een juiste manier voor zichzelf op kunnen komen en leren omgaan met boosheid. In de training praten we en maken we kinderen bewust van hun houding en gevoelens door veel te doen en te oefenen. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats met u en uw kind om te bespreken of de training past bij de vragen en behoeften van uw kind.

Voor opgave en/of meer informatie kunt u het algemeen maatschappelijk werk bellen op 0527 630391 en vragen naar Margreet Bakker, medewerker algemeen maatschappelijk werk. U kunt haar ook mailen: m.bakker@zorggroep-onl.nl