Zowel op het consultatiebureau in Emmeloord als op Urk zien we een nieuw gezicht. Laura Bron (29) uit Vollenhove is per 1 oktober gestart als jeugdverpleegkundige op het CB in Emmeloord en Renske Netten (33) uit Emmeloord een maand eerder op het CB op Urk.

Renske heeft na haar HBO-V opleiding aan de NHL in Leeuwarden een jaar gewerkt in het Medisch Centrum Leeuwarden. De afgelopen zes jaar heeft ze als verpleegkundige bij de Isala klinieken in Zwolle gewerkt, waarvan de laatste vier jaar op de acute opname afdeling. Laura ging na haar opleiding HBO-V op Windesheim aan de slag in het MC ziekenhuis in Emmeloord en in Lelystad. In Lelystad werkte ze op de verloskamer als obstetrie verpleegkundige. Na het faillissement van de MC Groep stopte haar baan en beviel Laura (11 maanden geleden) van haar dochtertje. Daarna werkte ze een half jaar op de afdeling verloskunde bij de Isala Klinieken in Zwolle, totdat ze per 1 oktober bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land in dienst kwam.

Ondanks dat ze beide zijn aangesteld voor een halfjaar (ter vervanging van ziekte en zwangerschap) hebben ze toch de stap naar de jeugdgezondheidszorg genomen, omdat ze graag met deze doelgroep willen werken. Renske geeft aan dat de preventieve zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar haar erg aanspreekt. “Ik vind het mooi om te zien hoe de kinderen zich in een hoog tempo ontwikkelen”. Laura: “Ik wil ouders graag zelfvertrouwen meegeven, ze ondersteunen en aangeven dat ze op de goede weg zitten”. De twee jeugd-verpleegkundigen vertellen dat de vragen van de ouders zeer uiteenlopend zijn, het kan gaan over voeding, zindelijk worden, slapen, spraak- taalontwikkeling. ‘’Dat maakt het werk ook zo afwisselend”, geven ze aan.

Renske en Laura hebben het ontzettend naar hun zin, ze zijn in een ‘’superleuk en warm’’ team terecht gekomen en merken dat ze met ervaren verpleegkundigen te maken hebben “een geoliede machine”. Ze lopen nu nog mee met een collega, maar kijken uit naar het zelfstandig draaien van de afspraken op het consultatiebureau.

Foto v.l.n.r. Renske Netten en Laura Bron