Een praatje maken met een bewoner, meehelpen in de huishouding, een kopje koffie inschenken of assisteren bij het organiseren van een kaartmiddag of bingo. Vanaf november oktober 2018 ondersteunen de cliënten van Philadelphia de medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Markehof in Marknesse. Mensen met een beperking die op zoek zijn naar een leerzame en zinvolle dagbesteding kunnen zich hiervoor aanmelden.

“Mensen met een beperking kunnen in een veilige en stimulerende omgeving ervaring opdoen. Andersom bieden ze de bewoners en bezoekers van het verzorgingshuis en de kleinschalige groepswoningen gezelligheid en persoonlijke aandacht. Het is een win-win situatie”, zet Nella de Vries, coördinerend werkbegeleider.

Talenten ontdekken
Philadelphia biedt mensen met een verstandelijke beperking, maar ook psychiatrische klachten, niet aangeboren hersenletsel of een kleine lichte lichamelijke beperking met dagbestedingsindicatie de kans om onder begeleiding hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

“We kijken naar mogelijkheden en onderzoeken van welk werk iemand echt gelukkig wordt. Voor sommigen kan het een opstapje zijn naar betaald werk. Voor hen zijn er leerwerktrajecten, die worden afgesloten met een examen voor een branche-erkend certificaat.”

De bewoners en medewerkers van Markehof kijken uit naar de samenwerking. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen en worden nu al met open armen ontvangen”, vertelt Nella de Vries, die inmiddels samen met haar team al een aantal jaren ervaring heeft opgedaan in Talma Hof en sinds kort Hof van Smeden in Emmeloord.

Een verrijking
Markehof medewerker Willy ten Napel verheugt zich erg op de komst van Philadelphia. ‘Toen ik in Talma Hof in de huishouding werkte kregen we ook ondersteuning van de cliënten van Philadelphia. Dit vond ik zo ongelooflijk leuk! Daar waar wij niet altijd de tijd hebben om een wat langer praatje met de bewoners te maken, hebben zij dat wel. Even die extra aandacht wanneer je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit, is zo belangrijk voor onze bewoners.’

Willy vervolgt: ‘Daarnaast is het voor ons echt een verrijking. Naast dat het gezellig is en de cliënten ons goed ondersteunen bij het uitvoeren van onze taken, versterkt het de samenhorigheid in het huis. Ze vormen echt een onderdeel van ons team. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor hen. Hun werk en aanwezigheid is voor zowel de medewerkers als bewoners van groot belang. Ik kijk er daarom ook erg naar uit.’

Markehof heeft momenteel 62 bewoners en is een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen in de buurt. Bewoners krijgen er professionele zorg en er worden veel activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er een kleinschalige groepswoning. Hier wonen mensen met dementie die kunnen rekenen op zorg van een team betrokken medewerkers, 7 dagen per week 24 uur per dag.

Philadelphia start deze zomer met de werving van mensen met een beperking die graag in Markehof aan de slag willen. “We richten ons in de eerste instantie op inwoners van Marknesse en omliggende dorpen die dichtbij huis een leuke en leerzame dagbesteding willen hebben”, besluit Nella De Vries.

Contact
Voor het aanmelden of meer informatie kunt u bellen met 06 - 15306346 of mailen naar: philatalma@philadelphia.nl U kunt ook terecht bij het cliëntbureau van Philadelphia via clientbureau@philadelphia.nl of 0800 - 0830.

Jacco van Philadelphia in Talma Hof in Emmeloord