Op donderdag 7 of vrijdag 8 november worden de mantelzorgers van de gemeente Noordoostpolder, Steenwijkerland en Urk in het zonnetje gezet!

De Dag van de Mantelzorg wordt in Steenwijk gevierd op vrijdag 8 november van 14.30 tot 17.00 uur in De Meenthe (Stationsplein 1). Het wordt een middag van ontmoeten en bijpraten, van informatie halen en brengen, ontspanning en gezelligheid voor jong en oud. Om 14.30 uur opent wethouder Trijn Jongman de Dag van de Mantelzorg. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) vormt samen met de andere netwerkpartners van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland tijdens deze middag een zorginformatiemarkt. De medewerkers van ZONL gaan tijdens deze markt graag met u in gesprek en kunnen informatie geven over onder andere verzorging en verpleging thuis, thuisbegeleiding en alle mogelijkheden die er zijn als thuis wonen niet meer lukt. Naast de zorginformatiemarkt is er een “wellnessbrigade” en natuurlijk wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd.

Verwendag
In Emmeloord worden de mantelzorgers van de gemeente Noordoostpolder tussen 9.00 en 18.00 uur verwend in het gemeentehuis aan het Harmen Visserplein 1. Een speciale dag georganiseerd door Carrefour voor mantelzorgers waar ze zich lekker kunnen laten verwennen door onder andere ontspanning in de massage- en beauty ruimte, ontspanningsyoga, hand- en nekmassage, nagelverzorging, kopje koffie of wat anders met lekkers en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Zorggroep Oude en Nieuw Land is deze dag aanwezig samen met de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land om iedere mantelzorger een presentje als bedankje te geven.

Mantelzorgevent
Op donderdagavond 7 november kunnen de mantelzorgers op Urk naar het mantelzorgevent in de Ichtushof met het thema ''jij geeft kleur''. Caritas laat weten iets terug te willen doen voor de mantelzorgers. omdat ze veel doen en kleur geven aan hun zieke of hulpbehoevende naaste. Ze krijgen een culinaire wereldreis met een diner en kunnen kijken, luistern, proeven van verschilende kleurrijke culturen.

Mantelzorgers die verbonden zijn aan clienten en/of bewoners van ZONL krijgen eveneens een kleine verrassing.Voor medewerkers die ook mantelzorger zijn wordt een gezamenlijke lunch georganiseerd. In de eerste plaats ter ondersteuning, maar ook om te horen of de organisatie iets kan betekenen voor de medewerkers die veel op hun bordje hebben.