Kleinschalig wonen Markehof in Marknesse bestaat 1 jaar, om dit te vieren werden de bewoners getrakteerd op een gebakje bij de koffie. De kleinschalige groepswoning is geopend voor kwetsbare mensen, zoals mensen met dementie. Bij deze woonvorm staat kleinschaligheid, overzichtelijkheid en veiligheid voorop.

Geen gesloten deuren
Het bijzondere van locatie Markehof is dat het een ‘open huis’ is. Dit betekent dat er geen gesloten deur is en de mensen die er wonen kunnen gaan en staan waar zij zelf willen; binnen maar ook buiten. Daarbij wordt uitgegaan van warme, liefdevolle en veilige zorg. Het in vrijheid wonen van mensen met dementie is landelijk mondjesmaat in opkomst. Ervaringen laten zien dat de mensen zich vrijer bewegen, ondernemender blijven en zich er erg goed bij lijken te voelen.

Veel belangstelling voor kleinschalig wonen
De kleinschalige groepswoning binnen Markehof biedt plaats aan acht kwetsbare ouderen die kunnen rekenen op zorg van een team van betrokken medewerkers, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Er is veel belangstelling voor kleinschalig wonen binnen Markehof. Alle appartementen zijn bewoond en er is momenteel een wachtlijst.

Benieuwd naar locatie Markehof? Kleinschalig wonen Markehof