Hulpmiddelencentrum Leeuwarden bezorgt tal van hulpmiddelen, waaronder bedden, bij cliënten van Zorggroep Oude en Nieuwe land. Vanwege de aangescherpte kwaliteitseisen, de NEN-normen, worden die materialen regelmatig vervangen door modernere versies. Zo ook het bed dat onlangs geschonken is aan de opleiding Zorg & Welzijn van het Vakcollege Noordoostpolder in Emmeloord.

Docente Ciske Kroets van het Vakcollege Noordoostpolder is er blij mee. "Waar de ondernemersmiddag op het Vakcollege al niet goed voor geweest is", lacht ze. Op die middag in januari kwam het contact tot stand tussen haar en Hetty Bolt, adviseur Leren & Ontwikkelen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Hetty Bolt: "De leerlingen van het Vakcollege zijn onze toekomstige medewerkers. Wij vinden het erg belangrijk om nauw betrokken te zijn bij hun opleiding en stage en ze al in een vroeg stadium bekend te laten maken met het werken in de zorg. Wij hopen ze enthousiast te maken voor onze organisatie, zodat ze na de opleiding Zorg & Welzijn op het Vakcollege kiezen voor de opleiding Verzorgende-IG niveau 3 bij ROC Friese Poort in Emmeloord. De thuiszorg telt maar liefst 80 verschillende beroepen. Voor elk wat wils dus".

Marleen Schouten, adviseur Inkoop bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land, raakte met haar collega in gesprek en samen kwamen ze op het idee een bed aan te vragen bij Elly de Glee van het Hulpmiddelencentrum. Inmiddels staat het bed op zijn nieuwe bestemming in het Zorg & Welzijn lokaal. Een mooi gebaar dat dankzij de samenwerking tussen de vier dames gerealiseerd is. Ciske Kroets bedankt ze dan ook hartelijk voor het bed dat op school prima dienst kan doen voor het opleiden van de thuiszorgmedewerkers in spé.

Op de foto v.l.n.r. Elly de Glee, Ciske Kroets, Hetty Bolt en Marleen Schout.