In de zomervakantie organiseren FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Carrefour, Gemeente Noordoostpolder en Zorggroep Oude Nieuwe Land gezamenlijk zes gezellige activiteiten voor senioren. De activiteiten worden georganiseerd op woensdag 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus van 10.00 tot 11.30 uur* op verschillende locaties. De ontmoetingen zijn bedoeld om in een ongedwongen sfeer gezelligheid te bieden in de zomermaanden.

* Museum Schokland is van 11.00 tot 12.30 uur

Het programma

Woensdag 17 juli FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Het zomerprogramma start bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder op woensdag 17 juli. Iedereen die gezelligheid zoekt, nieuwe mensen wil ontmoeten, gewoon een krant of tijdschrift wil lezen of samen met een medewerker een kijkje achter de schermen van de bibliotheek wil nemen is van harte welkom om binnen te wandelen tijdens de ontmoetingsochtend.

Woensdag 24 juli Museum Schokland (Let op: dit programma is van 11.00 tot 12.30 uur)
Woensdag 24 juli is er de mogelijkheid om kennis te maken met Museum Schokland. Samen een rondje maken door het museum, de foto-expositie van Saskia Boelsums bekijken in de museumkerk en/of een kleine preview bijwonen van de internationale kunstroute ‘Dichter op het Land (onderdeel van cultureel festival ‘Zomer op Schokland’) die de gehele zomer op Schokland te zien is.

Woensdag 31 juli Carrefour
Bij Carrefour in Emmeloord staat op woensdag 31 juli het thema ‘Waar word ik blij van’ centraal. Samen creatief aan de slag met creatief coach Janneke Koers.

Woensdag 7 augustus Gemeentehuis gemeente Noordoostpolder
Vervolgens kunnen aanwezigen op woensdag 7 augustus in het gemeentehuis een kijkje nemen achter de schermen en een rondleiding krijgen. Daarnaast gaan we in gesprek over zaken die bij inwoners actueel zijn en wat de gemeente hierbij kan betekenen.

Woensdag 14 en 21 augustus Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Tijdens de laatste bijeenkomsten op 14 en 21 augustus kan nader kennis gemaakt worden met Zorggroep Oude en Nieuwe land in woonzorgcentrum Hof van Smeden (Smeden 5 in Emmeloord) op 14 augustus.

Opgave voor aanwezigheid bij de ontmoetingsbijeenkomsten is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen.

Aanleiding voor de activiteiten
Aanleiding voor de ontmoetingen in de zomerperiode vormt het informeel Ronde Tafelgesprek ‘Een kijkje in de toekomst’ dat FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Carrefour, Zorggroep Oude Nieuwe Land, GGD Flevoland, Mercatus en Gemeente Noordoostpolder eind maart gezamenlijk organiseerden. Een vruchtbaar gesprek met tien senioren van 65 tot 75 jaar, wonend in de Noordoostpolder, over wat hen bezighoudt en hoe zij de toekomst voor zich zien.

Behoefte bij senioren aan activiteiten tijdens de zomerperiode
Het gesprek werd georganiseerd om de behoeften van deze inwoners nu en in de toekomst te inventariseren. De grote winst uit het gesprek bleek de grote behoefte aan ontmoetingen in de zomerperiode, waarin senioren behoefte hebben aan activiteiten en gezelschap doordat veel activiteiten, vanwege de zomervakantie, stil liggen en de kinderen vaak met vakantie zijn. Door middel van het activiteitenprogramma in juli en augustus hopen de betrokken organisaties in de behoefte aan ontmoeting, gezelschap en kennismaking bij deze doelgroep te kunnen voorzien, en verder door te kunnen praten over de behoeften om hier in de toekomst gezamenlijk verder vorm aan te geven.