Vandaag, 6 maart, is het de Europese Dag van de Logopedie. Logopedie is de zorg die nodig is bij problemen rond de stem, spraak, taal, gehoor, slikken en aangezichtsverlamming. “Ons vakgebied is enorm breed! Zo helpen we leerkrachten van hun vermoeide stem af en iemand met slikproblemen om weer normaal te kunnen eten”, vertelt Alinda Koopman, logopediste bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Ook begeleiden de logopedisten van de Zorggroep cliënten bij het gebruik van communicatiemiddelen. “Mensen die verbaal niet (meer) kunnen communiceren, kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld een iPad. Dit vraagt om goed advies over het non-verbaal overbrengen van een verhaal en emoties, door middel van de juiste mimiek en tekst. Voor velen een nieuwe en in het begin vooral ook lastige manier van communiceren, waar wij graag in ondersteunen.”

Meer weten over het werk van de logopedisten van Zorggroep Oude en Nieuwe Land? Ga dan naar: https://www.zorggroep-onl.nl/behandeling-en-revalidatie/behandelingen/logopedie/