Vollenhove heeft er vanaf 3 september een nieuwe dagbestedingsvoorziening bij, met de toepasselijke naam De Speciaalzaak. De Speciaalzaak levert per dagdeel dagbesteding aan maximaal 6 volwassenen met een beperking. Het gaat over mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die afstand voelen tot de arbeidsmarkt of die in het dagelijkse leven op een reguliere werkplek niet tot hun recht komen door overschatting en/of druk.

Dagbesteding De Speciaalzaak opent haar deuren in Nieuw Clarenberg. Voor De Speciaalzaak is ieder mens uniek, speciaal. Door ondersteuning te bieden die past bij de vraag van de deelnemer kan gericht gewerkt worden aan doelstellingen, waardoor het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid groeit. Mensen vanuit het positieve benaderen, ieders kwaliteiten benutten, een gestructureerde omgeving en duidelijke kaders bieden, aangevuld met zorg op maat waar plezier een belangrijke drijfveer is.

Cadeau-artikelen en woonaccessoires
Bij dagbesteding De Speciaalzaak worden ook cadeau-artikelen en woonaccessoires gemaakt en verkocht door de deelnemers. Daarnaast zullen de deelnemers verschillende werkzaamheden uitvoeren in het woonzorgcentrum zelf, zoals het assisteren in de keuken, afwaskeuken, het restaurant, de linnenkamer en in de huishouding. Door al deze verschillende facetten, ontstaat een afwisselende werkplek voor de mensen die gebruik maken van deze voorziening.

De samenwerking kwam tot stand, omdat beide organisaties veelal dezelfde waarden nastreven, zoals ‘professionele en persoonlijke zorg en aandacht bieden vanuit een kleinschalige en vertrouwde omgeving, gericht op ieders eigen kracht’. De Speciaalzaak en Zorggroep Oude en Nieuw Land voorzien door de samenwerking in een behoefte en creëren hiermee meerwaarde voor mensen uit Vollenhove en omgeving.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marianne Davelaar, eigenaar De Speciaalzaak, via telefoonnummer 06 30068960.