Bestuurder Frank Kodden gaat Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) verlaten. Hij zal per 1 november de functie van bestuurder bij Driezorg in Zwolle invullen. “Met dubbele gevoelens neem ik afscheid van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Een prachtige organisatie waar ik van ben gaan houden en die in mijn hart zal blijven.”

Frank Kodden wil met zijn vrouw en gezin een grote wens in vervulling laten gaan en samen in Wijhe privé een plek bieden aan mensen die om verschillende redenen niet of niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Dat vraagt keuzes voor wat betreft behoud balans tussen privé, dit nieuwe initiatief en het werk. “Driezorg in Zwolle is dichter bij mijn (nieuwe) thuis, een kleinere organisatie, waar het nog altijd gaat om zorg voor mensen in een kwetsbare fase.”

Frank Kodden startte in 2014 bij ZONL, aan de vooravond van een omvangrijke reorganisatie. “De rust in de organisatie is weer terug, de organisatie is gezond en heeft een krachtige visie en een sterke positie in het werkgebied.”

De Raad van Toezicht gaat samen met het Management Team op zoek naar een goede opvolger. Hiervoor heeft de Raad per direct een zorgvuldig proces opgestart. “We betreuren Frank zijn vertrek. Hij is een betrokken en gewaardeerde bestuurder en collega. Tegelijkertijd hebben we alle vertrouwen in het huidige, ervaren MT. We zullen samen de ingezette koers continueren en onze ambities voortzetten. We wensen Frank, zijn vrouw en zijn gezin veel goeds toe,” aldus Jos van Vliet, voorzitter.

De medewerkers en diverse samenwerkingspartners zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De komende weken zal meer duidelijk worden over het nog te plannen afscheid en de opvolging.