Zonnige jubileumdag Zonnewiede

Afgelopen zaterdag sloot Zonnewiede de feestweek ter ere van het 25 jarig bestaan af met een fantastische markt. Frank Kodden opende deze feestelijke dag met mooie woorden over de saamhorigheid en steun die bewoners van Zonnewiede en van Giethoorn bij elkaar vinden. Mw. Beeksma nam namens de bewoners van Zonnewiede een beeldje ‘Samenwerking & Steun’ in ontvangst.

Ook het Ouderenfonds (van Geer & Goor) kwamen langs om het belang van de activiteiten die er worden georganiseerd te onderstrepen. “Het is belangrijk dat ouderen actief zijn en blijven en in Zonnewiede zien we dat dit goed geregeld is” om deze reden geeft het ouderenfonds de ‘verdubbelaar’; de opbrengst van de markt wordt verdubbeld!

De gemeente Steenwijkerland heeft een cheque t.w.v. € 1250 geschonken zodat er een koersbal set aangeschaft kan worden, waar de bewoners erg blij mee zijn.

Na al deze feestelijkheden was het tijd om koffie te drinken met (door medewerkers zelfgemaakt gebak), een patatje te eten of een lootje voor het rad van avontuur te kopen. Ondernemers uit Giethoorn en omstreken hadden hun kramen ingericht met leuke spulletjes zoals sieraden, zeepjes, gehaakte kleding etc. De jongste bezoekertjes konden grabbelen voor een prijsje of een lekker ijsje eten.

De middag werd afgesloten met een optreden van de ‘Gieterse Fanfare’ op het terras! De bewoners en bezoekers genoten van de muziek en het prachtige weer.

Een geslaagde afsluiting van een geweldige week!

Onze banner: WELKOM IN ZONNEWIEDE laten we nog even staan want ook u/jij bent welkom in Zonnewiede, de koffie staat klaar!