Thema avond "Zorg dichtbij huis" succesvol

Het CDA Noordoostpolder hield op 13 februari in de beurszaal van ’t Voorhuys in Emmeloord een thema avond die in het teken stond van “Zorg dicht bij huis”.

De sprekers op deze avond waren:
Hanke Bruins-Slot, tweede kamerlid CDA
Frank Kodden, bestuurder Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Jan van Faassen, huisarts in Emmeloord.

Als eerste gastspreker gaf Jan van Faassen op een indrukwekkende wijze inzicht in wat een huisarts op een gemiddelde werkdag zoal meemaakt. De taken van een huisarts zijn tegenwoordig veel omvattend. Iets waarvan hij 15 jaar geleden nooit gedacht had dat deze niet medische werkzaamheden op zijn pad zouden komen.

De tweede spreker was Frank Kodden, bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Hij zette op een duidelijke wijze uiteen waar de zorggroep voor staat op dit moment. Ondanks de grote personele aderlating die ook ZONL getroffen heeft, is het aanbod van werk en het aantal werknemers weer redelijk in balans. Dit jaar worden ook de gewenste veranderingen in Talma Hof, het creëren van 1 persoons kamers bewerkstelligd.

Tot slot gaf was Hanke Bruins-Slot aan wat de visie van het CDA is met betrekking tot de zorg. Een speerpunt is het trachten te voorkomen dat mensen gebruik moeten gaan maken van de zorg door meer aandacht te besteden aan gezonde leefregels en voeding en het zo mogelijk uitbannen van roken.

Alle drie de sprekers hadden hoog in het vaandel het voorkomen van eenzaamheid. Zo ook dat er weer een verpersoonlijking komt in de zorg zodat de zorgvrager niet het gevoel krijgt dat hij of zij een nummer is. Respectvol en eerwaardige omgang met zorgvragers moet gewaarborgd worden.

De avond werd aan elkaar gepraat door oud politicus Jos Becker die het praten nog niet verleerd was. Er was de mogelijkheid om schriftelijke vragen te stellen die door het forum dat bestond uit de sprekers aangevuld met wethouder Hennie Bogaards-Simonse beantwoord worden. In de pauze was er een prachtig optreden van René de Brouwer als Beun de Haas. Dit tot grote hilariteit bij de ongeveer honderd bezoekers van deze avond.

Bron: topnop.nl