Uitgaan van wat iemand kan en leuk vindt

Eind dit jaar is op initiatief van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in De Landerijen te Oldemarkt gestart met Dagje Vrije Tijd. Naast de huidige dagbestedingsinitiatieven van Actief in de Kop en Het Goede Doel was er behoefte aan activiteiten op maat in een beschermde omgeving onder het toeziend oog van een professional.

Dagje Vrije Tijd maakt het voor deelnemers mogelijk om samen met IG Verzorgende Petronella Jongschaap en/of de aanwezige vrijwilligers activiteiten te ondernemen die passen bij de persoonlijke interesses. Alles is bespreekbaar; van koffiedrinken tot leren werken met de tablet, wandelen fietsen, schilderen of kaarten maken. Door uit te gaan van wat iemand kan en wat iemand leuk vindt, geeft deelname aan Dagje Vrije Tijd de deelnemers energie en krijgen mantelzorgers even tijd voor andere bezigheden.

De bijeenkomsten zijn iedere donderdagmiddag in Het Proathuus in de Landerijen. Deze gezellige locatie is bij veel inwoners van Oldemarkt en omgeving bekend, waardoor de drempel om eens binnen te lopen en kennis te maken laag is. Tussen 12.00 en 16.30 uur is iedereen met belangstelling voor Dagje Vrije Tijd van harte welkom.

Het initiatief valt in de smaak. Er bestaan zelfs al plannen om een tweede dagdeel te organiseren. De gevarieerde groep bestaat momenteel uit ongeveer tien deelnemers en de sfeer is gemoedelijk.

Deelname Aan Dagje Vrije Tijd kan op basis van een WMO indicatie of op eigen kosten. Met alle deelnemers hebben we een kennismakingsgesprek om te kijken welke vorm van dagbesteding aansluit bij de behoefte. Door de nauwe samenwerking met Actief in de Kop (Sharon de Charon) en Het Goede Doel (Luc Verstijnen) en is er binnen de Landerijen altijd voor iedereen dagbesteding op maat.

Voor aanmelden of meer informatie over Dagje Vrije Tijd kunt u bellen met (0521) 744103 of mailen naar dagjevrijetijd@zorggroep-onl.nl.

Op de foto (v.l.n.r.): Mirjam Riegman en Petronella Jongschaap (Dagje Vrije Tijd),
Linda (deelnemer Het Goede Doel), Sharon de Charon (Actief in de Kop) en Luc Verstijnen (Het Goede Doel).