Sociale vaardigheidstraining “Kids Skills”

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Steenwijkerland organiseert een aantal keer per jaar een sociale vaardigheidstraining. Deze training is bestemd voor kinderen in de leeftijd van negen tot en met twaalf jaar.

De sociale vaardigheidstraining die we binnenkort gaan starten is gebaseerd op de Kids Skills methodiek. Kids Skills stelt kinderen in staat vaardigheden te ontwikkelen op een natuurlijke, speelse manier.

  • Vindt uw kind het omgaan met anderen spannend en niet altijd gemakkelijk?
  • Wordt uw kind wel eens gepest en weet hij/zij niet hoe te reageren?
  • Vindt uw kind het lastig om te vragen of hij/zij mee mag doen?
  • Vindt uw kind het moeilijk om nee te zeggen als een vriendje iets van hem/haar wil lenen?

Samen met andere kinderen leren ze in deze training hoe ze met andere kinderen om kunnen gaan hoe ze op een juiste manier voor zichzelf op kunnen komen en leren omgaan met boosheid.
In de training praten we en maken we kinderen bewust van hun houding en gevoelens door veel te doen en te oefenen.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 uur en start op 16 februari 2016 in het Zorggroep gebouw te Steenwijk. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats met u en uw kind om te bespreken of de training past bij de vragen en behoeften van uw kind.

Voor opgave of meer informatie kunt u Centrum voor Jeugd en Gezin 0521-539953 bellen en vragen naar Margreet Bakker, medewerker CJG. U kunt haar ook mailen: m.bakker@cjgswl.nl