Expo Talma Hof tweede kwartaal 2015

Expo in verpleeghuis Talma Hof.

Van 1 april t/m 30 juni 2015 organiseert Verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord een Expo, 3 verschillende kunstenaars laten hier hun werk zien. Niet alleen bewoners maar ook u kunt komen genieten van deze mooie kunstwerken. De expo is dagelijks te bezoeken van 9.30 uur tot 21.00 uur.

Carin Staal-Brouwer - Klei
Carin maakte door haar opleiding tot creatief therapeut o.a. kennis met het materiaal klei wat haar erg aansprak. Later is Karin zich gaan toeleggen op het werken met klei door cursussen en workshops te gaan volgen en ze werkt nu sinds ongeveer 15 jaar met klei.

Haar inspiratie kan voortkomen uit wat ze ziet, meemaakt en wat haar raakt. Soms werkt ze naar een thema, maar meestal komt er spontaan een idee opborrelen en daar gaat ze dan mee aan de slag. Vaak wordt het heel iets anders, omdat de klei niet wil wat zij wil. “De klei neemt het over” noemt Karin dat. Dat is soms een strijd, maar de klei wint het altijd!

Jan de Jong - Ansichtkaarten
Hoewel Jan geboren is in Utrecht woon hij vrijwel zijn hele leven (sinds ’51) in de Noordoostpolder. Niet alleen heeft Jan de ontwikkeling van de polder voor een groot deel meegemaakt, maar heeft hij zelf ook vanuit de verschillende levensfasen steeds een andere blik op het leven en de geschiedenis van dit nieuwe land gekregen.

Ongeveer 8 jaar geleden is Jan begonnen met het verzamelen van oude ansichtkaarten die de recente geschiedenis beeld geven. Vooral kaarten die daadwerkelijk verstuurd zijn en waar ook een boodschap van de afzender opstaan zijn voor Jan extra bijzonder. Jan vindt het belangrijk dat verhalen behouden blijven en mogelijk nieuwe invulling krijgen. Wat begonnen is als een vorm van nieuwsgierigheid is een grote hobby geworden!

Nico Johan Korte (1927-2009) – Aquarellen
Na de ambachtsschool werd Nico Johan Korte timmerman waarna hij later na een avondstudie opzichter werd bij een groot makelaarskantoor in Amsterdam.

Toen hij met vervroegd pensioen ging is hij begonnen met het maken van aquarellen, iets wat hij daarvoor nog nooit eerder had gedaan.

Omdat Nico Johan Korte samen met zijn vrouw Maria Florence Korte-de Boer altijd met de caravan onderweg waren zijn er diverse aquarellen uit Frankrijk, maar ook zijn ze gemaakt op verschillende campings in Nederland.