Nieuwe teams Wijkverpleging Oldemarkt

‘We werken met aandacht en passie’

Op zaterdag 18 juni heeft de officiële opening plaats gevonden van het vernieuwde dorpsservicecentrum de Landerijen in Oldemarkt. Mensen konden het gebouw bekijken, meedoen aan activiteiten en kennismaken met de drie nieuwe teams Wijkverpleging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

‘De nieuwe teams van Zorggroep Oude en Nieuwe Land zijn klein en betrokken’, zegt wijkverpleegkundige Joanie de Graaf. ‘Onze cliënten krijgen bekende gezichten over de vloer en de wijkverpleegkundigen en verzorgenden maken nog beter gebruik van elkaars deskundigheid.’

‘Waar we vroeger twee grote teams hadden, werken we nu vanuit drie kleinere teams (met maximaal 15 wijkverpleegkundigen/verzorgenden). De nieuwe manier van werken heeft een positieve invloed op onze deskundigheid en we zijn nog laagdrempeliger’, aldus verzorgende Harmke de Lange. ‘We zijn dagelijks van 7.00 tot 23.00 uur bereikbaar op onze mobiele telefoon. Dus zelfs als een cliënt een vraag heeft, wordt hij of zij te woord gestaan door iemand die hij of zij kent’, zegt verzorgende Harmke de Lange.

In de regio Oldemarkt werken drie teams; Team Landerijen (Landerijen en Oldemarkt), Team IJsselham (Paasloo, Kalenberg, Wetering en Oldemarkt) en Team Kuinre/Ossenzijl (Kuinre, Ossenzijl, Blankenham en Oldemarkt). ‘Onze overeenkomst? We bieden onze cliënten (jong en oud) de zorg waar zij behoefte aan hebben. Dit doen we met aandacht en passie’, vertelt Joanie.

‘Wanneer ik met een goed gevoel mijn dienst afsluit? Als de cliënt tevreden is’, zegt ze. Harmke: ‘We nemen zoveel mogelijk de tijd om een praatje te maken. Voor mij is het de uitdaging er met mijn team voor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen.’

De nieuwe wijkteams zijn direct bereikbaar:
Wijkteam IJsselham: (0561) 45 26 89
Wijkteam de Landerijen: (0561) 45 24 00
Wijkteam Ossenzijl/Kuinre: (0561)430749

.