Markehof viert 25-jarig jubileum

“Het is vandaag 25 jaar geleden dat de eerste bewoners, een echtpaar, in verzorgingshuis Markehof in Marknesse kwamen wonen”, aldus bestuurder Frank Kodden op woensdagochtend 1 november jl. in zijn openingswoord. Om het inhuizen van bewoners destijds rustig te laten verlopen, kwam er elke dag een nieuwe bewoner bij. Zo waren eind november alle appartementen bewoond.

Het grootste dorp van de Noordoostpolder had vanaf 1992 een eigen verzorgingshuis. Ook ouderen uit de omliggende dorpen konden een keuze maken om in Markehof te gaan wonen, wanneer wonen in hun eigen huis niet meer ging. Veel vrijwilligers en medewerkers hebben zich de afgelopen 25 jaar ingezet om het wonen in Markehof zo veilig en plezierig mogelijk te maken. Er zijn ook twee medewerkers en drie vrijwilligers die ook vandaag hun jubileum mochten vieren.

Brunch en receptie met buffet
Om het 25-jarig bestaan te vieren was er ’s morgens een brunch voor de bewoners en hun familie. In de middag stond er een receptie met een buffet op het programma. Hier waren naast de bewoners, medewerkers en vrijwilligers ook een aantal oud-medewerkers en oud-vrijwilligers aanwezig.