Markehof bestaat 25 jaar en viert feest

Op woensdag 1 november 2017 is het feest! Het is dan 25 jaar geleden dat de eerste bewoners, een echtpaar, in verzorgingshuis Markehof in Marknesse kwamen wonen. “Om het inhuizen van bewoners rustig te laten verlopen, kwam er elke dag een nieuwe bewoner bij. Zo waren eind november alle appartementen bewoond”, vertelt Roos Hoekstra, activiteitenbegeleider van Markehof, een woonzorglocatie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Het grootste dorp van de Noordoostpolder had vanaf 1992 een eigen verzorgingshuis, waar de dorpelingen erg trots op waren. Ook ouderen uit de omliggende dorpen konden een keuze maken om in Markehof te gaan wonen, wanneer wonen in hun eigen huis niet meer ging. Veel vrijwilligers en medewerkers hebben zich de afgelopen 25 jaar ingezet om het wonen in Markehof zo veilig en plezierig mogelijk te maken. Er zijn zelfs twee medewerkers en drie vrijwilligers die ook hun jubileum vieren op 1 november. Uiteraard worden alle jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de feestdag.

Uitnodiging oud-medewerkers en oud-vrijwilligers
Om het 25-jarig bestaan te vieren zijn, naast alle huidige medewerkers en vrijwilligers, ook de oud-medewerkers én oud-vrijwilligers uitgenodigd voor het feest op woensdagmiddag 1 november vanaf 15.30 uur. Iedereen die de afgelopen 25 jaar in Markehof gewerkt heeft, is welkom op de receptie met aansluitend een buffet. “Helaas hebben we niet alle adressen om deze mensen persoonlijk te benaderen. Vandaar onze vraag: Bent u zelf oud-medewerker of oud-vrijwilliger of kent u mensen die betrokken zijn geweest bij Markehof, geef u dan op of maak hen attent op het feest van Markehof op 1 november”, aldus Roos Hoekstra. Opgeven voor de receptie en/of het buffet kan tot 10 oktober 2017 a.s. via een mail naar w.deboer@zorggroep-onl.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via telefoonnummer (0527) 20 69 41. We willen graag uw naam weten, of u medewerker of vrijwilliger bent geweest en of u bij de receptie en het buffet komt of bij één van beide (receptie of buffet).

Foto: Markehof anno 1992