Huishoudelijke hulp voor cliënten en hulpen geborgd

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is blij dat cliënten en medewerkers warm worden ontvangen door nieuwe aanbieders van huishoudelijke hulp in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder.

PGVZ is één van de organisaties die vanaf 1 januari 2017 een gunning heeft gekregen van de zogenoemde SUN-gemeenten voor het leveren van huishoudelijke hulp in de regio. Ruim 90% van de cliënten die voorheen huishoudelijke hulp kregen van de Zorggroep, gaan samen met hun hulp over naar PGVZ.

Hiermee komt een einde aan een lang en zorgvuldig proces van afscheid. Een proces dat startte vanaf het moment dat de SUN-gemeenten aangaven te stoppen met de huishoudeijke hulp eind 2014. “Ik heb bewondering voor de enorme betrokkenheid van deze collega’s bij de cliënten”, aldus Frank Kodden, bestuurder ZONL. “In een voor henzelf zeer onzekere periode, stonden zij dag in, dag uit voor de cliënten klaar.”

Een deel van de oorspronkelijk 360 hulpen zijn gedurende de afgelopen twee jaar al vertrokken, wegens natuurlijk verloop of vanuit een mobiliteitstraject met een getroffen regeling. “Ik ben tevreden met de afloop. De continuiteit van hulp is voor de cliënten geborgd en de medewerkers behouden hun werk.”