Het weer brengt Betrokken zorg in beeld

De medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land zorgen er met elkaar voor dat ondanks de extreme plotselinge gladheid in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk, de zorgverlening waar mogelijk en waar moet, gewoon door kan gaan. “Dit zijn beslist geen prettige omstandigheden”, zegt Frank Kodden, bestuurder ZONL. “Maar wat fantastisch om te ervaren dat cliënten dan ook op onze medewerkers kunnen rekenen.”

Tot ver na middernacht zijn woensdagavond teamcoaches en collega’s van de nachtzorg en algemeen bereikbare dienst van ZONL aan het rondbellen geweest. Met als doel zoveel mogelijk cliënten ook in de avond en nacht te kunnen helpen. Er zijn waar mogelijk collega’s gebeld die wonen in de wijken en dorpen van cliënten die in de avond en de nacht (ook) zorg nodig hebben. Voor sommige situaties is contact gezocht met familie of mantelzorgers. “Dit is niet ideaal maar door de enorme betrokkenheid en bereidheid van velen is de avond- en nachtzorg zo goed als dit kon samen geregeld. Cliënten zijn gelukkig erg begripvol”.

Donderdagmorgen is direct in kaart gebracht welke collega’s de komende 24 uur werken en of deze in de gelegenheid zijn om veilig bij hun cliënten te komen. Waar dit onmogelijk bleek, is in de diverse teams naar een oplossing gezocht. Hiervoor is een oproep gedaan. “Planners die op hun vrije dag terugkomen en collega’s in de buurt die zichzelf spontaan aanbieden. Zelfs oud-collega’s die door de reorganisatie helaas moesten vertrekken en vrijwilligers, namen contact met ons op. De teams hebben met elkaar, snel en naar de situatie gehandeld. Super trots en een groot compliment voor de Betrokken zorg van al deze toppers is op zijn plaats”, aldus Frank Kodden.