Eerste deelnemer pilot Actief in de Kop gestart

Actief in de Kop is sinds kort in samenwerking met Zorggroep Oude en Nieuwe Land een pilot gestart om inwoners van Oldemarkt en directe omgeving met beginnende dementie of last van eenzaamheid te ondersteunen met het vinden van een juiste dagbestedingsplek. Voor de eerste inwoner is inmiddels op basis van vrijwillige deelname een plek gevonden bij Staatsbosbeheer.

“Wij kijken naar wat iemand zelf leuk vindt en nog wél kan. Deze meneer met beginnende dementie is een groot liefhebber van de natuur en is eerder hobbymatig natuurfotograaf geweest, vertelt Mirjam Riegman, toegepast gerontoloog en verpleegkundige van Zorggroep Oude en Nieuwe Land: “Het is prachtig dat hij op vrijwillige basis bij Staatsbosbeheer aan de slag kon. Het bevalt hem en de vrijwilligers die hem begeleiden tot nu toe heel goed.”

Actief in de Kop is een samenwerkingsverband tussen InteraktContour, Frion, RIBW, NoordWestGroep en de IGSD met als doel inwoners van Steenwijkerland die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van een juiste werk- of dagbestedingsplek.

In Oldemarkt werkt Actief in de Kop daarnaast samen met Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Frank Kodden, bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, is een warm pleitbezorger van een dementievriendelijk Steenwijkerland: “Door deze samenwerking is het mogelijk om inwoners van Oldemarkt en directe omgeving met beginnende dementie of last van eenzaamheid te ondersteunen bij het (weer) deelnemen in de maatschappij op een plaats waar zij tot hun recht komen.”

Iedere donderdag inloopmiddag

Wilt u weten welke mogelijkheden Actief in de Kop in samenwerking met Zorggroep Oude en Nieuwe Land u of iemand in uw omgeving kan bieden? Iedere donderdag kunt u tussen 13.30 en 15.00 vrijblijvend binnenlopen in het Proathuus in de Landerijen aan De Weeren 10. Daar zijn altijd een medewerker van Actief in de Kop en een verpleegkundige van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aanwezig. Eén keer per maand is ook de WMO-consulent van de gemeente Steenwijkerland present. U kunt terecht met vragen over de WMO, werk, dagbesteding, zorg, mantelzorgondersteuning, dementie of eenzaamheid. De aanwezige professionals bespreken uw vragen samen met u in een aparte ruimte (de Zende). Komt u kennismaken? De koffie staat klaar.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Actiefindekop.nl

.