D3-team Flevoboys wandelt met bewoners Talma Hof

Je zit op een voetbalclub en je (D3-)team is toe aan een nieuw trainingspak. Dat je zo'n pak nodig hebt leidt geen twijfel. Sponsoren vinden is ook niet zo moeilijk. Dus de pakken, die komen er! Maar iedereen moet werken voor de kost en dus ook de voetballertjes. Althans, dat vonden de sponsoren. Al snel gaan dan de gedachten uit naar auto's wassen of andere karweitjes. Maar mooier is iets te bedenken waar je waarmee je mensen echt blij kunt maken. Nog mooier wordt het als er een activiteit gevonden wordt die ook zinvol en leerzaam is voor de voetballers zelf. Een en ander overdenkende kwamen de begeleiders van het D3-team van Flevoboys Emmeloord uit bij verpleeghuis Talma Hof: wandelen met bewoners.

Dit prachtige voorstel werd op 9 april uitgevoerd. Vol energie, ze hadden juist met 5-0 een wedstrijd gewonnen, kwamen de jongens met hun begeleiders binnen. Aandachtig luisterden zij, onder het genot van een glaasje cola, naar het inleidende praatje over wie er in Talma Hof wonen. En hoe fantastisch het is dat juist zij, het D3-team, op deze zonnige lentedag komen helpen om een aantal bewoners een mooi moment te bezorgen. Het werd een schot in de roos. De jongens haalden de bewoners van de huiskamers op. Dat was een indrukwekkend moment voor hen. Maar de interactie over en weer bracht al snel vrolijke momenten. In een lange sliert voerde de wandeling door park De Zuidert richting schapenwei. Bijzonder was het om te zien hoe betrokken deze jonge mensen waren bij de bewoners. Zij toonden echt interesse en vroegen voor zover dat mogelijk was naar de reden waarom men in een rolstoel terecht was gekomen, waar men vroeger had gewoond enz., enz. Bewoners voelden deze oprechtheid en gingen op hun beurt vragen om een liedje te zingen. Dat resulteerde in het zingen van 'We gaan nog niet naar huis' en 'De kop van de kat is jarig' tot aan maar liefst het 'Wilhelmus' aan toe.

Tijdens de fotosessie aan het eind van de wandeling voor Talma Hof werd luid voor elkaar geapplaudisseerd. Dit bewijst maar weer eens hoe waardevol jong en oud voor elkaar kunnen zijn. Voor de jongeren een ervaring rijker en voor de ouderen een mooie invulling van een deel van de dag. Om in wedstrijdtermen te spreken: een mooi verdiend gelijk spel!