Bewoners Zonnewiede naar Paleis Het Loo

Vrijdag 11 maart was het eindelijk zo ver. Met dank aan RSG Eeckeringe (voor de financiële bijdrage) en studenten van De Ambelt die meehielpen in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersdag NL-Doet, konden bewoners van Zonnewiede genieten van een uitje naar Paleis Het Loo.

In de grote rolstoeltoegankelijke touringcar was de lange reis erg gezellig. Onderweg hebben we heerlijk van de koffie genoten. Toen we in Apeldoorn aankwamen, stonden de vrijwilligers van De Ambelt al klaar. Dit waren leerlingen van de opleiding zorg en zij vonden het best spannend. Maar ze hebben het top gedaan en ons zeker geholpen om er een mooie dag van te maken.

Het paleis maakte veel indruk op ons, het was erg mooi maar het was er wel smal met kleine deuren. Iemand grapte al dat ze vroeger vast geen rolstoelen hadden. Ook de tuin was prachtig, al was het wel jammer dat het erg koud was, maar iedereen was goed toegedekt met een dekentje en sommigen hadden zelfs een lekker schapenvachtje.

We waren moe maar voldaan toen we thuis kwamen en hebben nog heerlijk chinees gegeten. Met het eten werd de groep nog groter, wat het heel gezellig maakte.

Geschreven door Wally van Olst.