'Abraham' Jan Bode wacht verrassing in Hof van Smeden

Emmeloord - Jan Bode uit Tollebeek zal zich zijn vijftigste verjaardag nog lang heugen. Een normale werkdag was het allerminst voor de coördinator catering voor meerdere locaties van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Het begon er vanmorgen al mee dat 'Abraham' door zijn familie naar de Hof van Smeden werd gebracht. Daar wachtte hem een feestelijke ontvangst. De bewoners gaven hem een cadeau, zetten een koksmuts op zijn hoofd, zongen hem toe en zetten hem op een versierde stoel. Mevrouw Visserman las namens de bewoners een gedicht voor.

Dirigent Talmahofkoor

De bewoners wilden Jan Bode op deze manier bedanken voor alle vreugde en plezier die hij in hun leven brengt. Naast zijn werkzaamheden voor de catering is de geboren Urker ook dirigent van het Talmahofkoor. Bewoners en vrijwilligers genieten samen wekelijks van zijn enthousiasme op de woensdagmiddagrepetities.

Kerstconcerten

In de decembermaand zorgde Jan er op vrijwillige basis voor, dat op veel locaties van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land mooie kerstconcerten werden gegeven door de koren waar hij dirigent van is: Reflection uit Tollebeek en Singers of the Light uit Zwartsluis. De bewoners van deze huizen en niet te vergeten cliënten uit de omliggende wijken hebben hier ontzettend van genoten.

Koken voor de bewoners

Op kerstavond heeft Jan met een aantal familieleden nog kerstliederen gezongen in de Hof van Smeden. Jan bruist van enthousiasme en mooie ideeën. Hij zorgt er graag voor dat een ander het goed heeft, zonder zelf in het middelpunt te willen staan. Zo genieten de bewoners in de Hof van Smeden nog wel eens van specifieke gerechten, zoals een Urker soep, vis, snert of pannenkoeken. Als coördinator van de catering is Jan niet te beroerd om zelf in de keuken te staan.

Jan leerde het vak op de culinaire vakschool in Groningen. Hij kwam op 1 april 1991 in dienst van verpleeghuis Talmahof in Emmeloord, als teamleider van de keuken. Op 1 januari 2008 werd hij eerste medewerker catering en per 1 januari 2015 is hij coördinator catering voor meerdere locaties van de Zorggroep.

De bewoners, vrijwilligers en collega’s van Jan in de Hof van Smeden wilden zijn vijftigste verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dat is ze gelukt.

Bron: Flevopost