12 mei Dag van de Verpleging

Donderdag 12 mei is het de internationale Dag van de Verpleging. Verpleegkundigen Astrid Hartsuiker en Sjanet Woudberg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land staan die dag klaar om vragen over de zorg te beantwoorden en gratis de bloeddruk en bloedsuiker te meten. Dit doen zij van 9.00 tot 15.00 uur in de Albert Heijn aan Prinsen Hoven 1 in Steenwijk.

Dag van de Verpleging
Jaarlijks vieren verpleegkundigen en verzorgenden op 12 mei de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. “Een uitgelezen moment om iets extra’s te doen voor de bewoners van Steenwijk”, vinden Astrid en Sjanet van wijkteam Noordstad in Steenwijk. “Daarom willen wij op een laagdrempelige manier klaar staan voor wijkbewoners. Ze kunnen vragen aan ons stellen over de zorg en gratis hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten. Indien nodig helpen wij hen verder met hun (zorg)vragen en bij afwijkende waarden.”

Verbinding
“Als wijkverpleegkundigen zijn wij de verbindende schakel voor de zorg in de wijk. Wij zorgen er voor dat er zorg thuis wordt verleend, geven voorlichting over gezondheid en zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook leggen wij contact met andere organisaties en instellingen zoals de huisarts en welzijnsorganisaties. Wilt u meer weten, en uitleg over wat wij voor u kunnen betekenen? Dan zien wij u graag op 12 mei.”

Wanneer: donderdag 12 mei van 9.00 tot 15.00 uur
Waar: Albert Heijn aan Prinsen Hoven 1 in Steenwijk
Wat: beantwoorden zorggerelateerde vragen, gratis bloeddruk en bloedsuiker meten