Huisbezoek

Huisbezoek na de geboorte
In de eerste week na de geboorte komt een screener van de Jeugdgezondheidszorg bij u thuis voor de hielprik en de gehoorscreening.
Aan het einde van dezelfde week wordt u gebeld door de jeugdverpleegkundige om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek komt de jeugdverpleegkundige kennismaken. Dit is het moment dat een start wordt gemaakt met het aanmaken van een digitaal dossier JGZ.
Gegevens over uw zwangerschap, de geboorte en andere relevante gegevens worden opgenomen in dit dossier. Ook wordt een afspraak gemaakt voor uw eerste bezoek aan het consultatiebureau.

Extra huisbezoek
Mocht blijken dat de geplande tijd op het consultatiebureau te kort is, kan de jeugdverpleegkundige een nieuwe (extra) afspraak maken. Deze afspraak kan op het consultatiebureau plaatsvinden, maar ook bij u thuis.

Nieuw in onze gemeente
Nieuwe bewoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk of Steenwijkerland met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, worden bezocht door de jeugdverpleegkundige om u te informeren over het consultatiebureau in uw nieuwe woonplaats.