Alzheimer café

De zorg voor een familielid met dementie is zwaar en heeft vaak een langdurig karakter. De beslissing om voor een familielid met dementie te gaan zorgen heeft u waarschijnlijk ongemerkt genomen. Het omgaan met een dementie roept vaak veel vragen en emoties op.

Hiervoor organiseert Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland in Steenwijkerland op diverse locaties bijeenkomsten. Zo is er een Alzheimercafé in Steenwijk, Oldemarkt en in Vollenhove.

Lotgenoten
Het Alzheimercafé is een plek waar niet alles hoeft te worden uitgelegd. Anderen weten wat u tegenkomt, wat u doormaakt en u kunt uw ervaringen met mensen delen die weten wat het is.

Ervaringen delen, informatie geven en mensen ondersteunen zijn dus de eerste doelstellingen van het Alzheimercafé. Maar dat niet alleen; het mag vooral ook heel gezellig zijn.

Gezellig
De gasten praten met elkaar over de dingen die ze mee maken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. Dat alles in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u bellen of mailen met het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland
T: (0521) 53 98 88;
E: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl.

Ook in de nieuwsbrief van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland vindt u aankondigingen van gezellige Alzheimercafé-bijeenkomsten.