Voorlezen:

Lettergrootte:

Medisch team is schakel tussen huisarts en ziekenhuis

Medisch team

Voelt u zich kortademig, heeft u last van uw hart of van uw gewrichten? Bent u slecht ter been of vindt u het moeilijk om zich te herinneren wat u kort geleden heeft gedaan? Weet u of uw partner niet goed wat te doen en waar te beginnen? Wat kunt u doen om uw conditie te verbeteren? Kunt u met bepaalde hulpmiddelen thuis blijven wonen of is het beter om een andere oplossing te zoeken?

Ons medisch team kan samen met u bekijken welke gezondheidsproblemen er spelen en wat u nodig heeft om zo veel mogelijk uit het leven te blijven halen. Ze zijn de schakel tussen huisarts en ziekenhuis. Vaak zijn er meerdere dingen aan de hand. Ze kijken niet alleen naar de klacht, maar bekijken voor u het hele plaatje en bieden daarbij een luisterend oor, geven deskundig advies en respecteren uw wensen. Ook als u in één van onze woonzorgcentra verblijft, kunt u hen inschakelen.

Wie zijn wij?

Ons laagdrempelige team bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, praktijkverpleegkundigen en een medisch secretariaat. De lijntjes zijn kort, want we werken intensief samen en met elkaar hebben we veel kennis in huis. De specialist ouderengeneeskunde is een arts in de geriatrie die zich gespecialiseerd heeft in de zorg voor ouderen en chronisch zieken. De praktijkverpleegkundige is een verpleegkundige met medische taken, zoals het maken van ECG’s (hartfilmpjes), het beoordelen en volgen van cliënten met longaandoeningen (COPD) en het begeleiden van mensen met diabetes. Omdat het medisch team onderdeel is van het Advies- en Behandelcentrum (ABC), werken ze daarnaast samen met onder andere psychologen, diëtisten, logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. U kunt bij het secretariaat van het ABC terecht met vragen over de diensten van de verschillende behandeldisciplines.

Hoe werken wij?

We vinden het belangrijk dat u een behandeling op maat krijgt. Dit kan bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving of in het woonzorgcentrum waar u verblijft. We bieden een luisterend oor, geven deskundig advies en respecteren uw wensen. We nemen daarbij de tijd en verdiepen ons in u. Geen mens is tenslotte hetzelfde. Daarom bespreken we allereerst waar u tegen aan loopt en wat u nodig heeft. We kijken niet alleen naar de ziekte(n), maar ook naar de gevolgen van de gezondheidsproblemen voor uw dagelijks leven en dat van uw omgeving. Wat we meteen kunnen behandelen, dat pakken we direct aan. Vervolgens kijken we wat u nog meer nodig heeft. Zo coördineren we bijvoorbeeld orthopedische- of revalidatiezorg voor u en zijn we speciaal geschoold om mensen met dementie te helpen. Samen zoeken we naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans. We hebben daarbij veel aandacht voor de kwaliteit van uw leven.

Verwijzing en vergoeding

U kunt op verwijzing van uw huisarts bij ons terecht. De zorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Meer informatie hierover kunt u bij uw zorgverzekeraar verkrijgen.

Afspraak maken?

U kunt voor het maken van een afspraak op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat van het Advies- en Behandelcentrum. Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van het medisch team. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende).

De medewerkers van ons medisch team zijn onder andere aangesloten bij de Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde (Verenso) en Parkinson Net en hebben hun eigen protocollen op Vilans.

Bellen Werken bij