Voorlezen:

Lettergrootte:

Voedingsadvies op maat en toegespitst op uw situatie

Diëtiek

Lekker een gebakje eten, genieten van de warme maaltijd, een kopje koffie of thee drinken, even een boodschap doen op de markt, het lijkt zo gewoon. Door ouderdom, ziekte of een beperking kan uw eetlust afnemen, kunt u uw smaak verliezen, moeite krijgen met slikken of last hebben van uw gebit. Misschien woont u alleen, bent u niet meer zo mobiel en vindt u het lastig om voor uzelf te blijven koken. Of wordt uw geheugen minder en vergeet u weleens te eten.

Oudere mensen krijgen helaas vaak te maken met gezondheidsklachten die te maken kunnen hebben met hun voedingspatroon, zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies, een hoge bloeddruk, brandend maagzuur of pijn bij het eten. Onze diëtisten kijken samen met u hoe voeding kan bijdragen aan uw gezondheid. Ons doel is dat u weer lekker kunt eten en uw dieet een positieve invloed heeft op uw gezondheid.

Hoe werken wij?

Bij de diëtist krijgt u altijd voedingsadvies op maat en toegespitst op uw situatie. Op voorhand kunnen wij u vragen voedingsdagboeken bij te houden met elke hap en slok die u eet en drinkt. In het gesprek zelf zal er naar uw ziektegeschiedenis, medicijngebruik en leefstijl gevraagd worden. Al deze ingrediënten komen met uw inbreng en motivatie tot een op maat gemaakt voedingsadvies om zo uw doelen te bereiken. U zult gedurende dit traject door ons begeleid worden.

Verwijzing en vergoeding

U kunt op verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Diëtetiek is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 3 uur diëtetiek per kalenderjaar. De kosten vallen binnen het eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden meer vanuit de aanvullende verzekering. Meer informatie hierover kunt u bij uw zorgverzekeraar verkrijgen. Wij raden u aan om altijd eerst contact op te nemen met uw verzekeraar alvorens een afspraak te plannen met ons.

Meer informatie?

U kunt een afspraak maken met één van onze diëtisten. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met het Advies- en Behandelcentrum. Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van onze diëtisten. Denkt u dat dit van toepassing is voor u? Of heeft u vragen hierover? Dan kunt u dit aangeven bij uw EAV-er (Eerst Aanspreekbare Verzorgende).

Zorg dat u bij uw eerste afspraak het volgende bij de hand heeft: een identiteitsbewijs, zorgverzekeringspas, uw lengte, actuele gewicht en medicatielijst.

De diëtisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Diëtisten Geriatrie en Ouderen (DGO) en ParkinsonNet.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij