Het Advies- en Behandelcentrum werkt vanuit drie regiopraktijken in de zorggebouwen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijk, Emmeloord en op Urk. Zo zijn we dichtbij u, de huisartsen en onze wijkzorgteams.

U kunt in de regiopraktijken terecht bij verschillende behandeldisciplines zoals artsen, psychologen, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, geestelijk verzorger, casemanager dementie en gespecialiseerde verpleegkundigen in wondzorg, COPD (long), medisch-technische handelingen (MTH), neurologie- en Parkinson. De behandelingen kunnen in één van onze regiopraktijken of bij u thuis plaatsvinden. Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van onze behandelaren.

Doordat we in één praktijk samenwerken, kunnen we makkelijker collega’s inschakelen. Ook werken we veel samen met andere specialisten in de regio. Zo hebben we korte communicatielijnen en kunnen we snel inspelen op uw hulpvragen. Deze kunnen variëren van: ‘Ik wil een scootmobiel huren’, ’Ik heb moeite met traplopen’ tot ‘Zijn al mijn medicijnen die ik slik noodzakelijk’ of ‘Ik heb moeite met wassen en aankleden’. Op deze manier bieden we zorg en behandeling op maat en dichtbij huis!

Meer weten of een afspraak maken?
De regiopraktijken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u op werkdagen terecht bij het secretariaat van het ABC op telefoonnummer (0527) 61 03 50.

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; u ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die u zelf dient te betalen. Afzegging dient persoonlijk via de telefoon of via de e-mail te gebeuren.