Heeft u veel dorst, bent u erg moe, moet u vaak plassen of heeft u last van uw ogen? Dan kan het zijn dat u diabetes, oftewel suikerziekte heeft.

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed kan regelen. In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen diabetes. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft toenemen, dat geldt vooral voor diabetes 2. Mensen met een ongezonde levensstijl of overgewicht hebben een vergrote kans om dit type diabetes te krijgen. De ziekte heeft een grote impact op het dagelijks leven en is helaas niet te genezen, maar gelukkig wel goed te behandelen.

Onze diabetesverpleegkundige
Bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt een diabetesverpleegkundige, gespecialiseerd in diabetes type 2. Ze werkt voor enkele huisartsen, waarvoor ze de jaar- en periodieke controles doet. Dat betekent dat u als diabetespatiënt advies en behandeling op maat krijgt, toegespitst op uw persoonlijke situatie en wensen. Ze controleeert gewicht, bloeddruk en suikergehalte in het bloed en stelt vervolgens zo nodig de medicatie bij. Het goed innemen van de medicatie is een belangrijk aandachtspunt. Zo heeft u minder complicaties, voelt u zich prettiger en zult u minder vaak vermoeid zijn. Behalve de jaarlijkse controle, begeleidt ze bij het veranderen van leefstijl en eetgewoonten. Daarvoor neemt ze uitgebreid de tijd. Diabetes is een ziekte die je iedere dag met je meedraagt. Daarom is het doel is om u zo goed mogelijk te leren uw diabetes te managen, zodat de ziekte op de achtergrond raakt. Samen werken we aan het verbeteren of het op peil houden van de kwaliteit van uw leven!

Heeft u vragen over diabetes type 2?
Heeft u vragen over diabetes type 2. Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0527) 63 04 01 of mailen naar: diabetesverpleegkundigen@zorggroep-onl.nl.

De diabetesverpleegkundige is aangesloten bij Medrie Flevoland.