Vrijwilligerswerk

Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft bijna duizend vrijwilligers. Zij zijn van onschatbare waarde voor de organisatie. Zij ondersteunen de medewerkers en mantelzorgers bij de zorg en het welzijn van onze cliënten. Juist de extra, persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Het gaat niet alleen om kwalitatief goede zorg, maar ook om woonplezier, meedoen en zinvol bezig zijn. Zo werken we met elkaar aan een samenleving waar mensen zich om elkaar bekommeren.

Wat is er te doen?
Overal waar mensen wonen en werken bij de Zorggroep kunnen we vrijwilligers gebruiken. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen die kunnen ondersteunen in een van de woonzorglocaties. Dit kan variëren van helpen bij het ontbijt of avondmaaltijd, een spelletje met iemand doen of een tochtje op de duofiets maken, tot het begeleiden van terugkerende activiteiten zoals de wekelijkse zangochtend of creatieve middag. Ook kunnen we hulp gebruiken voor cliënten die thuis wonen voor eenvoudige zorgtaken of door mee te gaan naar de winkel, huisarts of een wandelingetje te maken. Verder kunnen de mantelzorgers in de thuissituatie ondersteuning gebruiken. Daarnaast zoeken we regelmatig mensen voor administratieve zaken. Tenslotte zijn we ook blij met nieuwe chauffeurs voor het bewonersvervoer.

Zeven dagen per week, ook ’s avonds, zijn er vrijwilligers nodig bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Dit kan variëren van één tot meerdere dagdelen per week.

Wie zoeken we?
Iedereen die graag wil bijdragen aan een prettig woon- en leefklimaat voor onze cliënten, is van harte welkom. Ons vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden. Ook scholieren of studenten die vrijwilligerswerk moeten doen voor hun opleiding, komen in aanmerking. Vanwege een uitkering vrijwilligerswerk doen? Ook dat kan. Voor wie dat wil, kunnen we ook scholing organiseren.

De locaties waar we (regelmatig) vrijwilligers kunnen gebruiken, liggen verspreid over Steenwijkerland, de Noordoostpolder en op Urk. Er is vast iets in de buurt.

Meer informatie en aanmelden
Eerst meer weten of meteen al aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligerswerk@zorggroep-onl.nl Dan neemt een vrijwilligerscoördinator contact met je op.